torsdag, augusti 13, 2009

Utflykter

Det börjar lite från fel håll men det är inte så viktigt.

I onsdags var vi på en liten utflykt till Limön utan för Gävle. En liten fin ö med små sommarstugor och ett café. Vi hade fika med oss och gick på naturstigen som går runt ön tills vi hamnade här vid stenarna där vi slog oss ner. Jätte mysigt!


I söndags så åkte Jonas, pappa och jag till Dala-Järna för att titta på flyguppvisning. Såg massor av olika flygmodeller som flög kors och tvärs ovanför oss. Jonas och jag åkte helikopter också. Det var otroligt roligt! Som en karusell långt uppe i luften.

Mustang och Hercules.

Förra veckan hälsade vi på Jan och Gunilla och Selma. Vi stannade från ons till lör, men ändå hinner man inte allt. Vi turistade en del i Svartvik, Alnön och Kulturmagasinet i stan. Åt rökta räkor på restaurangen i Skatan. Åh, så gott! Det finns hur mycket att se i Sundsvall som helst!
På fotot är det kaffe på maten ute vid Nyhamn. Selma är som paralyserad på ett flöte utanför bild. Gunilla fick nästan släpa henne därifrån. :) Vi såg en säl också. Det var första gången för mig, alltså att se en säl live ...liksom.
Vi gjorde en tur till Lunde för att fika på Westerlunds konditori. I våras så gjorde åkte vi förbi där men det var stängt då. En upplevelse bara att beställa en smörgås. En äldre tant var helt ensam och det tog lååång tid. Men det gjorde inte så mycket.

Innan Sundsvallsresan så gick vi på Furuvik och kollade in Santino och de andra chimpanserna. Vi hade tur att skötaren var ute tillsammans med dem.

Det är Santinos hand hon har in munnen! Visst är det fantastiskt att hon får vara så nära? Vilket underbart jobb hon har.

Inga kommentarer: