tisdag, september 25, 2007

Spindel mm


TITTA! Har ni sett en sån stor spindel i Sverige någon gång?? Jag fick en smärre chock idag när jag skulle kasta en tepåse i soporna under diskbänken på jobbet. Jag råkade titta ner i diskhon och får syn på denna skräck spindel!!! Jag rös i en timme efteråt. Den var så äcklig. Det var för halt för den att ta sig upp från diskhon (tack och lov!!! Var hade den annars sprungit iväg?) så den halkade omkring där nere med sina långa och tjocka ben. Fy fasen vad jag är rädd för spindlar. Jag gick in till Madde som är maskör och frågade om hon var rädd för spindlar. Inte så farligt sa hon, bara hon var förberedd så skulle det gå bra. Jag sa säkert tre gånger att den är JÄTTE stor. Men hon skulle titta i alla fall. När hon fick syn på den så var hon rädd för spindlar. :-) Till vår räddning kom en tjej som heter Therese och puttade in spindeln i ett glas och gick ut med den! Jag skrek MEN DEN ÄR JU SÅ STOR!!! Jag var väl i chock. Hon var hur cool som helst och sa att spindlar bits inte. Mina ögon var vid det tillfäller stora som tefat och axlarna uppe vid öronen. Ni undrar hur jag kunde ta fotot antar jag... jag var bara tvungen att få ett bildbevis. Det blev ett darrigt kort.
Det verkar vara mycket spindlar där i Gasklockan. Det är väl det i Draculas borg....


Måste bara visa lilla kycklingen som jag fick vara extramatte åt i somras några dagar. Visst är den söt. Det blev en tupp av den. Hans största idol är Peter Jöback. Fast han bajsade mest på honom ;-)
I morgon kväll ska jag på broderikväll. Jag är med i Täcklebo Broderiakademi och det är dom som anordnar det vid tre tillfällen. Ska bli intressant att se vad det kan vara. Jag har inte något broderi på gång just nu, men det kanske är bra att åka iväg och tvinga sig själv att komma igång. Det är så mycket annat jag tänker på just nu. Jag ska rapportera hur det var.
Jag och Jonas har äntligen bokat en resa. Vi ska åka till Rom i november. Det ska bli jätte roligt och spännande. Det finns ju så himla mycket att se. Har inte varit där på flera, flera år. Är mest nervös över hur det ska gå att hitta. Jag och kartor... Jonas får ta den biten kanske... ;-) Vi har bokat ett fint hotell som ligger ganska nära Vatikanen. Vi får börja upptäcksfärden där. Sedan har vi köpt en stor reseguide om Rom och en liten med en karta i + Italienska på resan. Kan vara bra om man vill säga "Vart går den här vägen?" det heter "Dove porta questa strada?" (ve porta koesta strada). Eller så kanske jag måste fråga "Finns det någon badvakt?" om jag vill bada i en fontän. Det heter "C´è un bagnino?" (tje onn banjinå). Men vi får se. Jag kanske inte behöver fråga så mycket. Det är väl bäst så.

2 kommentarer:

Camilla sa...

Imse Vimse spindel!
Kanske har du hört den förr..
Jag tror den kommer tillbaka, det är lika bra att du blir kompis med den.
Döp den, krama den och ge den lite ömhet. Du kanske har en vän för livet i den härliga ludna spindelkroppen.C

Åsa sa...

"härliga ludna spindelkroppen"... :-P
Jag vet inte ja... Jag kan döpa den på sin höjd. Det kanske gör att jag kan känna någon slags känsla för den. Kanske... ;-)